Lineføring

Hunden trækker i snoren, fordi den har fundet ud af at den derved kommer hurtigere frem! Det er ret nemt at ændre på dette – hvis du har tiden til det!

Lineføring – hunden trækker i snoren!

Hvis dit problem nærmere er at hunden ikke vil følge med – holder sig tilbage, så læs:
Den “kedelige” hundefører!

Min første hund lærte at lade være med at trække i snoren, blot fordi jeg havde lært straks at give et voldsomt ryk i linen, så han nærmest slog en saltomortale gennem luften!
Denne slags mishandling er stadig effektiv, men heldigvis totalt unødvendig!
I dag ved vi bedre!

Kejserens nye klæder?

Da jeg igen fik hundehvalp og fik at vide at man kunne lære hunden ikke at trække i linen, blot ved at standse op, var det netop “Kejseren nye klæder” jeg kom til at tænke på!

Opfordringen kom fra den samme hundeklub hvor jeg tidligere, med den første hund, havde lært at flå voldsomt i linen. Jeg var da nødt til at prøve påstanden af – selvom jeg, den gang, ikke troede på den.
Hvad søren, – går det ikke er der stadig tid til at rette op på fejlen!

Langt mere effektivt

Min tvivl kom mig virkelig til skamme. Jeg vil vove at påstå at hunden hurtigere lod være med at trække i linen, og det var tydeligvis mere et tegn på gensidig respekt end, som tidligere, frygt!
Tro mig – det virker!

Opskriften

Hold linen med begge hænder. Højre hånd ind mod siden af brystet, og venstre hånd holder linen løst, afhængig af hvor hunden befinder sig.

Efterhånden som hunden trækker mere og mere i linen, lader du venstre hånd glide langs snoren – tættere på din højre hånd. Når der ikke er mere line at slække af, standser du op.

Du forhindrer, med begge hænder på linen, hunden i at komme fremad.
Du forholder dig afventende, og agerer “kedelig hundefører”

I starten skal du være ekstremt tålmodig, da der kan gå en rum tid, hvor hunden gentagende gange forsøger at komme videre, med dig på slæb!

På et tidspunkt vil hunden opsøge kontakt for nærmest at sige “Har du slået rod her, eller skal vi se at komme videre”?
Præcis i det split-sekund skal hunden roses voldsomt – og der skal falde guf.
Dernæst går I videre indtil hele historien gentages igen og igen!

Konsekvens!

Det virker kun hvis du er konsekvent – også tidligt om morgenen, når du lige skal nå at lufte hund, inden du skal på job!

Er du konsekvent, vil hunden lynhurtigt lære at det ikke kan betale sig at trække.
På nuværende tidspunkt vil den dog stadig nå lidt for langt. Linen bliver stram før den kommer i tanke om at det jo slet ikke kan betale sig.

Så snart hunden er ved at fatte pointen, er vi nået dertil hvor vi vil kunne fortælle hunden at den er nået lidt for vidt, – før den gør det!

Ahh-Ahh!

Nu siger du “Ahh-ahh” lige før linen bliver stram, og før du derfor standser op.

Ordet “Nej” opfattes negativt af os mennesker. Når vi udtrykker noget negativt bliver negativiteten hængende i vort hoved en rum tid, og det smitter lynhurtigt af på vore fire-benede venner! “Nej” skal bruges til helt andre ting, som f.eks. hvis du taber 5 kg. hundemad på køkkengulvet – ikke til at fortælle en hund at det den allerede har gjort var forkert!
Vi har brug for 100% positivitet – ellers er slaget tabt!

Det lyder som letkøbt psykologi, men blot ved at sige “Ahh-ahh” i stedet for “Nej” kan vi flytte bjerge 🙂

Du siger altså “Ahh-ahh” og standser op før linen bliver stram, og gør dette igen og igen!

Kontakt

Nu skal du udvide øvelsen, så når du har sagt “Ahh-ahh” skal hunden bevæge sig hen mod dig, og også give dig øjenkontakt!

Jeg mener hunden, resten af livet, vil have lyst til at trække, men at vi som hundefører blot skal kunne give de rette signaler inden det når dertil.

Når du når dertil, at linen er taget af hunden, vil du stadig kunne sige til, hvis hunden går for langt væk fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *