Hundeslagsmål

Råben, skrigen, snerren eller for den sags skyld trøsten kan let tolkes som tilladelse til angreb. Her er løsningen på hvordan du standser et slagsmål før det er begyndt samt når slagsmålet først er i gang.

Hundeslagsmål

Dette er vel det, de fleste hundeejere frygter mest. Ud over at hund og pengepung kan tage skade, så kan hunden på sigt blive nervøs for at møde fremmede hunde, hvilket kan forhindre den socialisering som er noget af det vigtigeste for en hunds trivsel.

(på billedet ses min Ronja med hendes bror. Det er selvfølgelig ren leg, men vha. leg øver hundene sig i at klare et eventuelt fremtidigt slagsmål) 

Langt de fleste hundeslagsmål er ganske harmløse og overstås på få sekunder, uden at hundene tager skade. Det er helt naturligt, og i mange tilfælde er det kun til skade at vi mennesker blander os i noget vi ikke har forstand på – og det er jo nemt at sige 🙂

Forebyggelse er altid bedst

Er der optræk til slagsmål mellem to hunde ser du ofte at en anden hund, højere på ranglisten, går ind imellem dem, uden at give lyd, uden at kigge på dem eller rejse børster. Dette resulterer oftest i at gassen fiser af balonnen – de to kombatanter forsones eller går hver til sit.

Prøv selv næste gang din hund møder en anden hund, og der er optræk til ballade.
Sig ikke en lyd. Råben, skældud eller trøst kan faktisk tolkes af din hund som en tilladelse, eller grund til angreb!
Gå langsomt ind imellem dem, hvis der er plads. Ellers stiller du dig blot tæt op ad dem.
Undgå øjenkontakt til begge hunde og lav evt. nogle smaske-lyde.

Stansning af slagsmål

Når først slagsmålet er i gang, bliver situationen ofte forværret af os selv på to måder:

  1. Ejerne stikker hånden ned mellem de kæmpende hunde og bliver bidt.
  2. Ejerne hiver to hunde væk fra hinanden, imens de har godt fat i hinanden.

Stik aldrig hånden ned mellem to kæmpende hunde. De ser ikke efter hvad de får bidt i, – og det er her det oftest går galt, selv når slåskampen ikke er så alvorlig!

Hvis begge hunde bliver holdt i bagbenene/halerne, så de kun kan støtte med forbenene standser slagsmålet helt automatisk.

Mange alvorlige bidskader sker fordi vi voldsomt flår hundene væk fra hinanden, mens den ene hund endnu har et fast greb i pelsen. Vær sikker på at hundene ikke har alvorligt godt fat i hinanden når I hiver dem væk. Ellers holder I dem fast, og forhindrer dem i at få bedre fat – og trækker dem væk fra hinanden når hundene mister grebet.

Skulle du have en regnfrakke, presenning, tæppe ol. til rådighed kan du smide dette hen over hundene, lige inden I griber efter haler/bagben.

Jeg har mødt mange som sværger på at man opnår noget ved at kyle hunderemmen efter hunden. Det tror jeg nu ikke på!

Mht. muskelhunde kan det være nødvendigt at sparke dem i mellemgulvet indtil de giver slip. Det ser ganske forfærdeligt ud, men er altså den eneste løsning! Her kan det også være nødvendigt at holde fast i hundene, og vente på at de giver slip!

Få kontaktoplysninger

Selvom begge hunde ser ud til at have det fint bør I alligevel udveksle navne, adresser og telefonnumre. En bidskade kan nemt overses, så det kan hurtig blive til en forsikrings- og/eller erstatningssag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *