Seperationsangst

Hunden er bestemt ikke født med evnen til at være alene hjemme i 6-7 timer. Den er et flokdyr, og skal vænnes til dette ganske langsomt – og det tager tid!

Alene hjemme/Separationsangst

Hunden er genetisk kodet til at arbejde og være sammen med os hele dagen, men det er jo de færreste, som er i stand til at tage hunden med på arbejde.

Du bør starte mens hunden er hvalp, og du (selvfølgelig) har taget mindst et par ugers ferie i denne forbindelse.

Det er bestemt nemmere at forebygge end at helbrede. Er der ikke længere tale om en hvalp, og hunden udviser ekstrem angst, bør du søge professionel hjælp!

Uddrag fra Roger Abrantes bog, Hunden vor ven:

Første trin består i, at man lærer hunden “bliv siddende” eller blot “bliv”. Så går man over til at sige til hunden “bliv”, forlader hunden og placerer to godbidder på gulvet. Man kommer tilbage til hunden og sender hunden efter godbidderne ved at sige “søg”. Det er vigtigt at hunden ikke rejser sig, før vi siger “søg”.

De følgende gange placerer man godbidderne, gerne 3-4 stykker nu, længere og længere væk fra hunden. I næste trin forlader man lokalet, hvor hunden er, og placerer godbidderne i nabostuen. Igen kommer man tilbage til hunden og siger “søg”. De efterfølgende gange lader man nu hunden vente lidt længere, før man kommer tilbage.

Nu er det tiden til at lukke døren mellem de to stuer en lille smule, hver gang man øver med hunden. Til sidst skal man kunne lukke døren helt og vente et stykke tid, uden at hunden ytrer utilfredshed. Kan man det, er problemet enten lige ved at være løst, eller er allerede løst.

Jeg har selv benyttet denne fremgangsmåde med succes. Det er blevet til en rigtig sjov leg, hvor hunden skal blive siddende/liggende i gangen, mens jeg i stuen gemmer 8-10 godbidder – nogle i så stor en højde at hunden skal stå på bagben for at få fat i dem.
Mens jeg ser TV render hunden rundt og søger – og får samtidigt brænd en masse krudt af. Selvom det er ganske almindelig tørkost bliver hver en stump fundet på formidabel kort tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *