Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Race er mere end størrelse og farve! Den mest intelligente race er også den race som er nemmest at træne, så hvad venter du på? Jo, hvis du ikke har en flok får den kan hyrde hele dagen, eller du aktiverer den på tilsvarende måde har du en tikkende bombe!

Hvilken hunderace?

Undgå impulsivt at købe en hundehvalp, blot fordi den ser bedårende ud, men vælg den hunderace som netop passer til dit temperement, dit energineveau, dit udeliv, din familie og dit hjem.

Vælg gerne et gadekryds, men få at vide hvad der er i den, så du ved nogenlunde hvad du har at gøre med. Forlang at se moderen og helst også faderen.

En Border Collie er kåret som den mest intelligente hunderace, og også den race som er nemmest at træne. Samtidigt har den et energineveau som er helt ekstremt. Hvis du ikke har en flok får den kan vogte hele dagen, eller ofrer uendeligt mange timer med at aktivere den (frisbee, bolde, agility, HTM, sporsøgning osv.), så splitter hunden dit hjem ad i atomer!

En Dogue de Bordeaux er en af de mest charmerende hunderacer, og en af de største.
Den savler – og når den ryster sig er der savl på al din indbo.
Har du en stor have og en udestue, og kan lære hunden at den ikke må komme ind i resten af hjemmet er det en skøn hund. Den koster selvfølgelig en hel del i hundefoder 🙂

En Dansk/Svensk Gårdhund har en fin størrelse, så du kan have den gratis med i tog og bus, hvis du kan få den til at blive nede i tasken.
Vi mennesker har, med vilje, brugt hundrede af år på at fremavle en støjsender. Når der kommer fremmede til gården skal den gøre opmærksom på dette, så hvis du bor i tæt bebyggelse har du et stort stykke arbejde foran dig, før hunden lærer ikke at gø, hver gang nogen går forbi!

Retrievere (labrador, golden retriever, flatcoated retriver, toller) er også blandt de intelligente racer, og er uhyre nemme at træne.
Retrieveren har kun éen livret – MAD!
Hvis du ikke kan tåle at se en hund sulte, skal du ikke have en retriever – den er sulten hele tiden! I hvalpetiden er det ekstra slemt, da racen er ret udsat for hofteledsdysplasi. Dermed må hvalpen ikke blive overvægtig, men helst holdes et godt stykke under racens idealvægt!

En Grand Danois hører faktisk ind under betegnelsen “skødehund”, selvom det nok er de færreste som har lyst til at få 80 kilo hund i skødet. Den må endelig ikke motionere særligt meget og er mild og omgåelig. Med en hoved-højde på 120-130 cm. er der jo nærmest tale om en halv hest, som du bestemt skal lære at holde snude og hale væk fra kaffe- og endda spisebord.

En facitliste får du ikke!

Køb eller lån en bog på biblioteket og find frem til den race, som passer ind i dit livsmønster.
Uanset om du bruger rullator eller løber en tur i skoven hver dag, så findes den perfekte race, og din perfekte livsledsager.

Vælger du et gadekryds skal du blot sætte dig ind i flere racers egenskaber, men kan sagtens få en helt fantastisk hund.

Normalt vil en enkelt af racernes egenskaber slå mere igennem end de andre. Dette gælder både for udseende og psyke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *