Hyperaktiv og hopper op?

At en hund er hyperaktiv er et tegn på sundhed og intelligens. Den er genetisk kodet til at lave noget sammen med os mennesker. Får den ikke lov til dette tit nok har du et problem, men dettes skyldes ikke hundens energiniveau!

Hyperaktiv og hopper op?

Hunden bider alt i stykker, hopper op af alt og alle, og er helt ustyrlig?
Glem alt om ADHD og undskyldninger som at du har en DAMP-hund osv. Hyperaktivitet er altid et tegn på intelligens. Den hyperaktive hund siger blot til dig:

“Jeg er frustreret over ikke at få lov til at lave nok sammen med dig. En hund som mig er genetisk kodet til at arbejde sammen med dig, men nu beder du mig blot at slappe af mens du laver dine daglige gøremål, – og du lader mig blive alene hjemme en hel arbejdsdag?”

Bide-legetøj er absolut vigtigt – især for en hvalpe og unghunde, men dette er ikke nok.

Hyperaktive hunde er absolut de mest lærevillige hunde, men ofte skal godbidden udskiftes med et stykke legetøj – og masser af tid til leg mellem træningen.

Du besidder en hund som simpelthen tigger og beder til at du vil lave noget sammen med den. Den har måske kun været i denne verden i seks måneder – 180 dage – og er afsindig nysgerrig efter at opleve denne fuldt ud. Giv hunden lov til at opleve verden. Gør noget sammen med hunden. Den har behov for regelmæssigt at blive rigtig godt træt!

Det er en myte at, hvis man har en stor have kan hunden jo bare boltre sig der, og der er ingen, eller mindre grund til at gå lange ture.
Hunden skal “læse avisen”. Den skal erfare at der har været andre hunde i området, den skal bombarderes med fremmede dufte som du og jeg ikke kan opsnuse, den skal se fugle, egern osv.

Der er ikke tale om et vildt dyr, men et dyr som er genetisk kodet specifikt til at interagere sammen med mennesker.

Baggrunden for dette indlæg er en video af Zag George:
http://www.youtube.com/watch?v=QEOw72g3uZk

http://www.facebook.com/TheZakGeorge/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *