Opskrifter på hjemmelavede godbidder

Det dyrehandelen kalder for godbidder duer overhovedet ikke under træning – og så er de alt for dyre. Lav dine egne – både billigere og bedre hundeguffer.

Opskrift på hjemmelavede godbidder

Jeg har prøvet flere varianter af dyrhandlerens – og for den sags skyld dyrlægens godbidder. De koster spidsen af et jetjager og opfylder ikke kriterierne for at kunne bruges f.eks. under træning.

Kriterier:

  • De skal være bløde – må ikke knase!
    Det duer simpelthen ikke med at hunden skal knase godbidden i 3-5 sekunder midt under træningen. Hunden mister fokus på træningen. Desuden sker det for ofte at hunden sluger godbidderne uden at tygge – og så skal den pludselig hostende og hakkende gylpe den (eller flere) op igen for at tygge.
  • De skal lugte ret godt – helst “stinke” efter vor målestok!
    Mange gange vil vi gemme den i en lukket hånd eller holde den en halv meters penge fra hundens næse. Købe-guffer kan simpelthen ikke overgå den ægte vare!
  • De skal være bitte-små!
    Det hænder at jeg til nød benytter pølser eller Frolic. En 4 mm tyk skive pølse deler jeg i fire stykker. En Frolic skærer jeg ud i mindst fire stykker – og det er til en velvoksen labrador!
    Når du træner – især noget helt nyt – ender du med at give guf hvert fjerde sekund. Det skal jo ikke blive en erstatning af alt hundens fuldfoder, da kost-sammensætningen ikke er helt i top (bestemt heller ikke for Frolic).

Opskrift

Jeg benytter kalve-/svine-lever eller kalkun-/kyllinge-bryst, men alt kan bruges!
Indmad er selvfølgelig bedst, da de færdige guffer vil have mere duft end fra kød.
Undgå dog kød som er røget eller saltet, og vær sikker på at det ikke indeholder bensplinter!

Start med et stykke indmad eller evt. kød på 300 gram til godt et kilo.
Kog det helt i 20-30 minutter afhængig af størrelsen. Især lever er nemmere at skære i tern når det er kogt 🙂

Efter en smule afkøling skærer du det i tern – gerne helt ned til 4 mm.
Fordel ternene i en bradepande stor nok til at der højst er 2-3 lag oven på hinanden.

Du kan nu evt. tilsætte en smule atamon, men endelig kun en lille spiseskefuld. Derved kan det holde sig lidt længere.

Sæt bradepanden i varmluftovn ved ca. 100 grader. Hvert 20. minut går du ud og vender rundt i det, så det tørrer.

Når overfladen føles tør, men ternene stadig virker svampede kommer du dem i en stor frysepose. Fordel indholdet, så de fryser hurtigt.

Efter behov tages en håndfuld ud af posen. De små tern tør op på et par minutter – især hvis du lige vender dem lidt rundt med en hånd.

Har du nogle tilbage, som har været optøet i over fire dage smider du dem ud og tager en ny håndfuld fra fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *