Cesar Millan

Dyreværnet, samt førende hundetrænere og adfærdsrådgivere, advarer imod Cesars metoder. De er gammeldags og kan i længden medføre store problemer.

Cesar Millan (hundehviskeren) tager over hvor hundeejeren har givet helt op. Han er bestemt ikke uden evner, men han løser alt for mange af problemerne med korporlig vold – f.eks. regelmæssige spark i mellemgulvet! Han hører ganske afgjort fortiden til!

Når det hele optages på film og transmiteres i bedste sendetid – før børnene er gået i seng, har jeg totalt tabt tråden. En spillefilm, hvor en hund bliver sparket, ville automatisk blive bedømt som uegnet for selv større børn!

Underskrift-indsamling:
National Geographic: Stop showing Cesar Millan Petition | GoPetition

Boykot Cesar Millan

Uddrag fra Dyreværnets hjemmeside:

Cesar Millans metoder er temmelig gammeldags. Det er metoder, der bygger på tvang og straf. Han udsætter de hunde, han har med at gøre, for unødig stress, angst og smerte. Flere af hans redskaber (el-halsbånd og pig-halsbånd) er direkte forbudte i Danmark, da det går ind under dyreværnsloven som dyremishandling!

De metoder, som Cesar Millan bruger, virker desværre godt på tv, da det virker her og nu, men langt fra på sigt. Metoderne undertrykker hundens egentlige problem og lærer ikke hunden en alternativ adfærd. På sigt vil Milans ”adfærdsbehandlinger” derfor blot skabe endnu flere problemer for både hund og ejer! Man skal i øvrigt være opmærksom på, at der er alvorlige bivirkninger ved at påføre hunde stress, angst og smerte. For eksempel kan hunden blive endnu mere aggressiv, da dens grænse i den grad er blevet overskredet, den kan blive fuldstændig passiv eller den kan udtrykke sin stress ved at blive urenlig eller få andre ”unoder”.

En væsentlig negativ side ved træning ved hjælp af straf er, at man ikke lærer hunden en alternativ adfærd, dvs. hunden lærer ikke, hvad den skal gøre i stedet for den uønskede adfærd, som den bliver straffet for. På den måde bliver mange hunde passive, da de ikke tør gøre noget af skræk for at blive straffet igen.

Læs Dyreværnets advarsel mod Cesar Millan.

http://www.youtube.com/watch?v=f5A7-kYe5jY

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *