Om …

Jeg hedder Finn Gehrcke, og har trænet hunde i 30 år.
Skriv til mig på info(snabel-a)komhund.dk

Som knægt var jeg med til at træne familiens hund med pig-halsbånd. Når Musta snerrede i nærheden af et familiemedlem gav min far ham en ordentlig røvfuld!
Far kom pænt langt med træningen på den lokale hundeskole, men kun når det passede Musta. Ofte stak han af, hvilket han aldrig gjorde når jeg luftede ham – måske var det beskytter-gener, han skulle passe på junior – eller også fordi han ikke var så bange, når jeg luftede ham!

Mine første to hunde blev trænet med kvælerhalsbånd og voldsomme ryk i linen – som man nu gjorde det dengang.

Da nummer to hund var ca. 4-5 år gammel fik jeg en “bibel”:
“Psykologi frem for magt” af Roger Abrantes.
Måden jeg trænede hund på blev, nærmest over en nat, fuldstændigt ændret.
Kommunikation og psykologi kom i højsæde – ryk i linen og nærmest millitæriske kommandoer var passé.

En gammel hund kunne sagtens lære nye tricks – og det kunne min hund også 🙂
Tak Roger!

I dag har jeg Ronja, som er en 5 år gammel labrador-blanding. Hun er hovedsageligt blevet klikker-trænet, og jeg har kastet mig over HTM Freestyle. Det er blevet til en del andenpladser samt fine præmier for bl.a. “fedeste trick” og “Arbejdsglæde & udstråling”.
Inden for en overskuelig fremtid skal vi prøve kræfter med Heelwork to Music (HTM), lydigheds-rally samt almindelig lydighed.

100% positiv hundetræning

I dag er vi nået rigtig langt. En hund skal erfare at træning altid er en positiv ting. Det skal hver gang være en success – så vil hunden automatisk tigge om mere!

Fremtiden tør jeg godt spå om

Det bliver helt forkert at benytte ord som “Nej”. Når hunden gør det rigtige falder der en belønning, – når den ikke gør det rigtige sker der absolut intet – for en hund er dette straf nok.

Gør hunden noget vi ikke bryder os om lokker vi den til at gøre noget andet – og ender med at rose i stedet for at skælde ud/straffe.

Klikkeren vil blive benyttet af de fleste hundeejere, men måden den benyttes på vil sikkert ændre sig væsentligt, da teknikken trods alt er forholdsvis ny. Der vil ske en hel del på denne front!

I dag underviser jeg i Hundeklubben i Albertslund.

Mine inspirationskilder er mange. For blot at nævne et par stykker:
Dr. Ian Dunbar, Roger Abrantes, Emily LarlhamZak George, Richard Curtis og vor egen Emmy Simonsen.

Cesar Millan tager over hvor hundeejeren har givet helt op. Han er bestemt ikke uden evner, men han løser alt for mange af problemerne med korporlig vold – f.eks. regelmæssige spark i mellemgulvet!
Han hører ganske afgjort fortiden til!

Når det hele optages på film og transmiteres i bedste sendetid – før børnene er gået i seng, har jeg totalt tabt tråden. En spillefilm, hvor en hund bliver sparket, ville automatisk blive bedømt som uegnet for selv større børn!

Læs mere om Cesar Millan her!

 

3 Comments on Om …

 1. Ulla Duchwaider
  20/10/2014 at 10:07

  For det første, synes jeg, at du bruger et beskidt sprog, derefter er det noget værre vrøvl du skriver om Cesar Millan.

  Jeg ved ikke hvor gammel du er men, du må have startet din såkaldte hundetræning medens du var ganske lille i flg. billedet.

  Jeg er en dame på 68 år, og har studeret Cesar Millans metoder i over 3 år, både via film og bøger, og af egen erfaring, med mine 5 hunde, der alle er af meget forskellige temperamenter og sind, lige fra hyperaktiv til nervøs-bekymret, alle er opdraget efter C.M’s metoder og har fået et roligt og afslappet liv, med megen aktivitet og leg.

  Snakken om Cesar Millan hviler på nonsens og er bare en gang følgen med sladder, der ikke kan, bruges til noget, undtagen at klævre op om noget man ikke har studeret til bunds. Nikke-dukker er der ikke brug for, og de er mennesker uden en mening eller viden om det de hænger med på.

  Mine hunde er på løbebånd 1 time, hver morgen, derefter senere på dagen løber de ved siden af mig, når jeg kører på min handikap-4hjuler, ca. 2 km.

  ud over det har vi hundegård til mindre tisseture, før der er indendørs aktiviteter, med hundene, som f.eks. brug snuden og hjernen for at finde guf, m.m.

  Jeg har ca. 250 videoer med C.M’s hundetræning samt alle hans bøger, og går helt ind for det han gør.

  Jeg hjælper folk med dem og deres hunde’s problemer, med stor suses .
  Desværre er du og dine ligesindede, skyld i, at Cesar ikke har besøgt Danmark, som det af de få lande i verden.
  Forklar mig, hvorfor meget kendte personer sætter deres rygte på spild, for at takke C.M. for hans hjælp, og hvorfor mill. af folk bruger hans metoder, til stor glæde for dem og deres hunde?

  Er alle i verden på nær du og nogle flere, der gerne vil offentliggøre deres mening, idioter og hundemishandlere?

  Med venlig hilsen

  Ulla Duchwaider

  Svar
  • Finn Gehrcke
   20/10/2014 at 12:44

   Jeg må både grine og græde over din kommentar!
   Egentlig synes jeg du selv besvarer hvert eneste af dine spørgsmål så fint.
   Jeg får helt ondt af dine hunde…

   Kan vi blive enige om at Cesar starter alle sine udsendelser med “Don’t try this at home”?
   Her vil jeg slutte, da jeg ikke forventer du vil tage imod sund fornuft!

   Svar
 2. Lene Stouby
  23/01/2016 at 06:54

  Hej Finn
  Tak for en rigtig god blog, som jeg har fundet da vi har fået hund nr. 2 og først kan starte på hvalpehold om 14 dage, så der er en del der skal friskes op. Du skriver tydeligt og klart forståeligt OG så har du noget med som jeg altid har mangle… det lille skridt hvordan udvikler jeg denne øvelse eller slutter øvelsen. Godt nok er kontakt vigtigt, men en hund der kun kan kigge på dig bliver nok træls i længden. F.eks hvor du skriver om øvelsen sit, hvor den lille hvalp ganske rigtigt så begyndte at sitte hele tiden… hvad gør man så, begynder at sætte komando på at lærer den at det kun er komando der giver belønning. Herligt!

  Så igen tak for en rigtig god og informativ blog! Den er nu på foretrukne 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *